top of page

Over ons

Wij geloven dat een BSO meer is dan een opvangplek. Het is een plek waar kinderen vriendschappen opbouwen, avonturen beleven en zich ontwikkelen. Wij zetten daarom onze expertise in, zodat ook kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte dit niet hoeven te missen!

Missie

Door een sterk pedagogisch beleid kunnen wij elk kind ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling en stimuleren wij hun zelfontplooiing. Een goede samenwerking met ouders is daarbij essentieel, want opvoeden doe je samen. Het is daarom belangrijk dat Fier een verlengstuk is van thuis en school, zodat er zoveel mogelijk eenheid en consistentie is voor het kind. Om dit te bereiken werken wij met gekwalificeerde, kundige professionals en is er binnen Fier continu aandacht voor het verdiepen van kennis en persoonlijke/professionele ontwikkeling van de pedagogische medewerkers.

Laurien van der Pols

Oprichtster

Fier is opgezet door Laurien van der Pols. Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Amsterdam is zij in de jeugdzorg gaan werken. In de jeugdzorg is zij onder andere werkzaam geweest als ambulant gezins- en ouderbegeleider, kwaliteitscoördinator en opleidingscoördinator. In deze functies heeft zij zich gespecialiseerd in het werken met kinderen met een autisme spectrum stoornis, ADHD, hechtingsproblematiek en andere ontwikkelingsstoornissen.

Aan het woord

Achtergrond

Ik heb gezinnen mogen ondersteunen bij hun meest waardevolle bezit: hun kind, hun gezin. Dit vind ik iets heel bijzonders, omdat je gezinnen meemaakt in een kwetsbare situatie. Het is voor ouders een grote stap om iemand toe te laten en in vertrouwen te nemen. Op het moment dat dit lukt, kun je vanuit teamwork en positiviteit gaan samenwerken. Een aantal dingen zijn in dit proces onmisbaar: vastberadenheid, geduld, aandacht en een dosis onverwoestbaar optimisme. Geloven dat het anders kan, ook al lijkt dat nu ongrijpbaar. En het doel is altijd hetzelfde: zorgen dat het kind weer lekker in zijn/haar vel zit en dat ouders in hun kracht worden gezet.

Vanuit de jeugdzorg zag ik hoe intensief de zorg voor een kind met een extra ontwikkelingsbehoefte kan zijn. Ouders kunnen vaak niet terugvallen op hun netwerk of een oppas uit de buurt. Ik geloof in kwaliteit boven kwantiteit: dus door soms even gesteund te worden in de zorg voor jouw kind, kun je energie sparen die je op een later moment beter en met meer positieve aandacht terug kunt geven. Uiteindelijk is deze aandacht van ouders het allerbelangrijkst voor een kind.


Daarom startte ik Fier. Want een kind gelukkig en met plezier laten opgroeien hoef je niet alleen te doen. Dit doen we samen.

Anchor 1

Onze kernwaarden

We bieden voorspelbaarheid en regelmaat door te werken met planborden, beloningssystemen en timers. Onze medewerkers zijn begripvol en consequent en houden de individuele behoeften van het kind altijd in ons achterhoofd. 

ZORGZAAM

Elk kind is uniek en verdient het om zichzelf te zijn en lekker in zijn/haar vel te zitten. Door een positieve, deskundige en liefdevolle aanpak kunnen wij voor doen wat nodig is en stimuleren wij het zelfvertrouwen.

AUTHENTIEK

Wij vinden het belangrijk dat elk kind plezier heeft en zich ontwikkelt door middel van spel. Bij Fier is er ruimte voor de eigen interesses van het kind en samen gaan wij op zoek naar nieuwe avonturen. 

PLEZIER

We investeren in het opbouwen van een band met de kinderen, zodat het voelt als thuiskomen als ze bij ons zijn. Iemand die na schooltijd een luisterend oor biedt en troost geeft als dat nodig is. Ook op momenten dat het even moeilijk is. 

VERBONDEN

Plezier en ontspannen
bottom of page