Praktische Info

Van openingstijden tot antwoord op de meeste gestelde vragen; je vindt het hier!

Locaties

Fier Rembrandt

Van Walbeeckstraat 66

1058CW Amsterdam

Fier Vondel

Weissenbruchstraat 19

1058KL Amsterdam
(Opent medio 2022)

BSO+

Ma, di, woe, do, vrij

14.00 - 18:30

Weekend+

Zaterdag

08:30 - 12:30 
 

Contact

020 - 21 01 687
info@fierbso.nl

Adres

Van Walbeeckstraat 66

1058CW Amsterdam

Wij vinden maatwerk en persoonlijke aandacht belangrijk. Dus staat het antwoord dat je zoekt hier niet of wil je meer informatie? Aarzel niet en stuur ons direct een appje! 

 

Zo kunnen wij het snelst met je meedenken!

Praktische Info

Onze locatie


Onze locatie aan de Van Walbeeckstraat is ingericht om rust en overzicht te bieden voor kinderen.

Door een gezellige inrichting met rustige kleuren, geeft het een huiselijk en warm gevoel. Er is een overzichtelijke indeling van de ruimtes en elk speelgoed heeft een eigen plek, dit helpt de kinderen bij het zelfstandig vinden en opruimen van speelgoed. Er zijn twee ruimtes: een voor alle kliederige activiteiten (aan de eettafel) en een speelkamer; compleet met chillhoek en zelfs een klimrek!

Op loopafstand is er een speelplein en het park, zodat wij lekker met de kinderen naar buiten kunnen!
Ruilen


Het kan voorkomen dat een dag niet uitkomt en dat jullie graag willen ruilen. Bij Fier hebben wij de volgende regeling als het gaat om ruildagen: De ruildag dient minimaal twee dagen van tevoren bekend te zijn bij de leidster van de desbetreffende groep. Tussen de ruildagen in mag er maximaal twee weken tussen zitten. Een ruildag kan slechts worden toegekend wanneer er plaats is in een passende groep op de gewenste ruildag. Dat betekent dat de groep waar het kind op de ruildag wordt geplaatst, moet voldoen aan de leidster-kind-ratio: deze mag niet worden overschreden. Ruildagen zijn niet inwisselbaar voor contanten. Ruildagen die open blijven staan die kunnen niet worden meegenomen naar een volgend jaar. Fier laat jullie zo snel mogelijk weten of wij akkoord gaan met de voorgestelde ruildag. Omdat Fier een kleinschalige organisatie is, kan het zijn dat het kind tijdens een ruildag terecht komt bij veel jongere kinderen. Dit is mogelijk niet passend bij het kind en er zal jullie worden gekeken naar een passende oplossing.
Ziekmelden


Als kinderen ziek zijn doen ze er het beste aan om thuis te blijven, zodat zij de aandacht krijgen die zij nodig hebben om er weer snel bovenop te zijn. Ons beleid is daarom ook dat kinderen die ziek zijn/worden thuis horen. Daarnaast willen we ook voorkomen dat andere kinderen ziek worden. Op de opvang kunnen wij onvoldoende aandacht en zorg bieden voor een kind dat ziek is. Het beleid van Fier is daarom dat als je kind ziek is, je het niet naar de opvang mag brengen. Als je kind ziek is, verzoeken wij je dit zo snel mogelijk en in ieder geval op de dag zelf voor 11.00 uur door te geven. Doorgeven dat een kind ziek is kunnen jullie eenvoudig zelf doen via het ouderportaal. En als jullie dit voor 18.30 uur de dag ervoor doen, kunnen de uren op een andere dag worden ingezet (volgens het ruilbeleid, met dezelfde voorwaarden). Dit kan alleen als de ouder zelf de afmelding in de ouderapp/webportaal registreert. Je kunt natuurlijk ook altijd bellen naar het algemene nummer of naar de pedagogisch medewerker die op die dag werkt.
Tarieven


Een aantal factoren spelen mee in het uurtarief van Fier. Wij hebben namelijk zeer kleine groep (max. 10 kinderen), deskundig personeel (HBO- geschoold) en wij besteden aandacht aan individuele aandacht: zowel voor het kind, het gezin als onze medewerkers. Op deze manier kunnen wij de beste opvang bieden voor de kinderen. De factoren bepalen ons uurtarief van 14,50.

Bij Fier kun je kiezen uit verschillende pakketten:

  • Schoolweken
  • Schoolweken + vakanties
Je neemt bij Fier een middag-pakket af en je betaalt dus voor de deelnameplek voor die middag (en niet per uur). Het totale kostenplaatje hangt af van hoeveel middagen jullie als ouders opvang willen en of dit enkel tijdens schoolweken is of ook in vakanties.
! Let op: deze kosten zijn exclusief vervoer, hier maken wij aparte afspraken over. In het weekend kunnen kinderen deelnemen aan onze Weekend+ groep. Kinderen kunnen dan aan de ochtend- of middaggroep meedoen. Januari 2022 zullen verdere details over de Weekend-Club worden bekend gemaakt.
Extra dag aanvragen


In overleg kunnen jullie incidenteel een extra dagdeel afnemen. Hierbij wordt rekening gehouden met het wettelijk aantal toegestane kinderen op de groep (beroepskracht kind-ratio). Daarnaast wordt gekeken of het qua vervoer ook mogelijk is en de termijn waarop de aanvraag wordt gedaan. Als de aanvraag op zeer korte termijn is, kan het zijn dat het inregelen van vervoer niet mogelijk is. Bij aanvang van het contract wordt berekend hoeveel studiedagen er zijn op de school en in hoeverre jullie op deze dagen opvang willen. Bij een minimumaantal van drie kinderen zullen wij dan de gehele dag geopend zijn.
Vervoer


Gezien wij kinderen uit heel Amsterdam ontvangen, werken wij samen met een vervoersbedrijf dat gespecialiseerd is in leerlingenvervoer (ook voor kinderen met een stoornis). Bij de intake bespreken we of er vervoer moet worden ingeregeld en berekenen wij de kosten hiervan. Deze kosten komen bovenop de 'gewone' opvangkosten. Goed om te weten; vervoer is van school naar de opvang tijdens schoolweken. Tijdens vakantieweken ben je zelf verantwoordelijk voor het vervoer van je kind naar de BSO. Ouders komen de kinderen altijd zelf ophalen.
Gesloten op nationale feestdagen


Het is goed om te weten dat wij ook op nationale feestdagen gesloten zijn. Hieronder een overzichtje van deze dagen.

  • Nieuwjaarsdag
  • 1ste en 2de Paasdag
  • Koningsdag
  • Bevrijdingsdag (1x in de vijf jaar 2020, 2025 etc.)
  • Hemelvaartsdag
  • 1ste en 2de Pinksterdag
  • 1ste en 2de Kerstdag
  • Tussen kerst en oud & nieuw
Kinderopvangtoeslag


Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid in de kosten voor kinderopvang. Het doel van kinderopvangtoeslag is om de combinatie van werken en zorgen voor kinderen beter betaalbaar en daarmee makkelijker te maken. De overheid betaalt dus mee aan de kosten voor de kinderopvang, maar er is altijd een deel dat ouders zelf betalen, dit heet de ‘eigen bijdrage’ (het verschil tussen ons uurtarief en het vergoedingsbedrag van de Belastingdienst). Voor een proef berekening verwijzen we je graag door naar de website van de Belastingdienst.
Persoonsgebonden Budget (PGB)


Het is mogelijk om een PGB in te zetten om de kosten van de opvang te vergoeden. Een PGB is echter iets dat ouders zelf (in samenwerking met de gemeente) kunnen aanvragen.

Mocht je hier nog meer informatie over willen ontvangen, dan kunt je contact met ons opnemen, wij denken dan met je mee!

Meer informatie vindt je hier op de website van de Gemeente Amsterdam.

shutterstock_1033546267.jpg